» »

Indul a KannaTanfolyam!

A világon elsőként büszkélkedhetünk egy olyan oktatói weblappal, mely az egyik legkülönlegesebb magyar hangszert mutatja be és oktatja. A mára már világszerte ismert hangszer, a ceglédi kanna a népi, valamint fúziós zenekarok közkedvelt hangszere.

A világzenei, jazz, vagy más stílusú felvételeket hallgatva gyakran fel sem tűnik a beavatatlan fülnek, hogy a ritmushangszerek között komoly ritmusokkal és hangszínekkel ott szerepel ez az „egyszerű”, hétköznapi eszköz.

Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy ez a hangszer a legpraktikusabb mind közül. Rendkívül kedvező áron (2 – 10 000 Ft) beszerezhető, esőben, hidegben, kíméletlenül tárolva, vagy akár leejtés után is tökéletesen működik, a rajta való tanulás pedig olyan zenei gondolkodásokat, mozdulatokat, ütéskombinációkat ismertet meg a tanulóval, melyre egyetlen hangszer sem képes.

Rengeteg leckét forgattunk le az elmúlt időben, mellyel valóban egy egyedülálló anyagot hoztunk össze. Az első 17 lecke már elérhető, és folyamatosan teszünk közzé újabbakat, melyek között a profi, az amatőr és a kezdő kannázó is megtalálja a magának valót.

Ajánlom tehát mindenkinek mellékhangszerként a kannát és az azon való tanulást, muzsikálást. Garantálom, hogy jótékony hatással lesz a fő hangszerre is.

Bussy Gábor